Arapça Tercüman Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

TAKİP ET

Ülkemizin konumu ve bulunduğu durum olarak diller içerisinde tercümanlık alanında en çok iş getirisi olan tercümanlıklardan biridir Arapça Tercümanlık. Peki Arapça Tercüman olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arapça Tercüman Olmak İçin Hangi Bölümler Okunmalı?

Ülkemizin konumu ve bulunduğu durum olarak diller içerisinde tercümanlık alanında en çok iş getirisi olan tercümanlıklardan biridir Arapça Tercümanlık. Peki Arapça Tercüman olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arapça ortadoğu ve arap ülkelerinin yoğunlukla kullandığı bugün yaklaşık tüm lehçeleri dahil olmak üzere 420 milyon konuşanı olan bir dildir. Bizim açımızdan ise ülkemizin konumu, halkının büyük çoğunluğunun inandığı din ve geçmişi dolayısıyla Arapça okur yazarlık ülkemizde iş alanında oldukça rağbet gördü. İkinci yabancı dil açısından da en çok tercih edilen ilk 5 dil arasına rahatlıkla giren Arapça dil alanında çalışmak isteyen çoğu kişi için cazip bir seçenek oldu. Peki Arapça Tercüman ne iş yapar?

Arapça Tercüman Ne İş Yapar?

Dünyanın en geniş ve en çok kişi tarafından konuşulan dilerinden biri olan Arapça dilini öğrenmesi ve tamamen hakim olması dışarıdan; ana dili olmayan biri için oldukça zordur. Gerek kendine has alfabesi gerek değişik seslendirme tarzıyla öğrenmesi güç bir dildir. Arapça tercüman bu dili tüm dil bilgisi, konuşma, dinleme ve yazma alanlarında profesyonel olarak bilip başka dillerle beraber kullanarak anlatılmak istenenlerin Arapça’dan başka dile yada başka dilden Arapça diline aktarılmasını sağlar. Bu aktarma işini yaparken aktarılan metnin anlatmak istediği ana fikri kelimesi kelimesine diğer dilin kurallarına göre aktarmak zorundadır. Tahmini olarak Arapça tercüman ne kadar maaş alır konusu ise sürekli değişiklik göstermektedir.

Arapça Tercüman Ne Kadar Maaş Alır?

Arapça tercümanlar işleri gereği genelde serbest çalışan olarak çalıştıkları için net bir maaş bilgisi bulunmamaktadır. Genelde kendileri özel olarak tercümanlık yaparlar ama bazı bürolara bağlı olarak da tecümanlık yapabilirler. Bu yüzden çalıştıkları şirkete veya işlere göre maaşları da değişmektedir. İnternette bulunan verilere göre ise Arapça Tercümanlar ayda ortalama 7.000 TL maaş almaktadır. Aralık olarak ise 6.000 – 9.500 TL arasında değişmektedir. Peki Arapça tercüman olmak için hangi okul okunur?

Arapça Tercüman Olmak İçin Hangi Okul Okunur?

Arapça Tercüman olmak için üniversite sınavının (YKS) dil sınavına (YDT) girmeniz gerkemektedir. Daha sonra üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak bu işi yapabilirsiniz. Arapça Tercüman olmak için hangi bölümler okunmalı?

Arapça tercümanlık düşünen biri okulların Arapça Mütercim ve Tercümanlık bölümünü 4 sene okumalıdır.

 

arapça tercüman olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı? arapça tercüman olmak için gerekenler tercüman olmak için hangi dil bilmek gerekir arapça tercüman nasıl olunur arapça tercüman olmak i̇çin hangi bölümler okunmalı açık arapça tercüman olmak i̇çin hangi